Werken aan een insectenhotel

Afgelopen week zijn we weer naar het MEC gegaan. We zijn in twee groepen verdeeld: 1 groep ging naar buiten en de anderen bleven binnen. Degenen buiten moesten harken en zaaien. Dat is straks voor de bijen. Ook gingen we takken vlechten, zodat egels en andere kleine dieren straks een beschutte plek hebben.

De groep binnen gingen bamboetakken en riet in stukken van 10 cm knippen. Bij de meesten ging het goed, maar Martijn had in zijn vinger geknipt. Gelukkig zit zijn vinger er nog aan. Er gingen steeds een paar kinderen naar buiten om in een boomstam gaatjes te boren. Het was wel leuk om te doen, maar het trilde wel. Bij een boor viel eerst de kop eruit, daarna moesten we die terugzetten. Het geknipte riet en bamboe gingen we bundelen met een elastiekje er om heen. De bundels gingen samen met de blokken in een kist, zodat het een insectenhotel kon worden. Dionne en Roos hebben toen de gaatjes opgevuld met mos en schors.

Aphrodite: Het was heel erg leuk, vooral het harken.

Manouk: We gingen met Bonita en Aphrodite helemaal naar achteren in de struiken om takken te zoeken. Dat was heel gezellig, daarna werden we terug geroepen.

Jochem: Samen met Martinus en Gene hadden we een mega-tak gevonden. Die kon er helaas niet bij, want hij was te groot.

Roos: Het was wel warm binnen, maar als je buiten ging boren koelde je lekker af.

Jelmer: Soms knipte Martijn de takjes verkeerd, waardoor ze in het rond vlogen en we moesten bukken.

Martinus: Het was heel leuk, maar bij het vlechten prikte Jochem met zijn takken in mijn oog.