Een heel zwaar leeg colaflesje optillen.

Vandaag was de dag van drama en dans. Martijn Hendriks, bekend van de film “de scheepsjongens van Bontekoe”, gaf ons les in drama. Hij vertelde ons dat je bij drama eigenlijk gek aan het doen bent, maar omdat je het met zijn allen doet, het helemaal niet gek is. We begonnen met het losmaken van je lichaam. We moesten hem gewoon nadoen. Dit was heel leuk. We deden dingen als apen nadoen, zinnen nazeggen op verschillende manieren, boos, blij, verbaasd en nog veel meer. Iedereen deed gek, maar omdat je het met zijn allen deed was dat dus niet zo….

 

Daarna gingen we met een cola flesje aan de slag. We moesten doen alsof het flesje heel zwaar was en deze doorgeven aan de volgende. Dit was heel leuk. Daarna moesten we met het colaflesje iets bedenken en uitbeelden, de andere kinderen moesten raden wat iemand aan het doen was en wat voor voorwerp het colaflesje was. We moesten ook nog een klein rollenspel spelen, dat was wel wat moeilijk, omdat je moest improviseren. We kijken al uit naar de volgende les.

 

“Moonwalk”

Na drama kwam het dansen. We gingen een dans doen van Michael Jackson, Thriller. Dit was een moeilijke dans en heel snel. In het begin dachten we dit gaat nooit lukken, maar we kregen de dans steeds beter onder de knie. We hebben ook nog uitleg gekregen over de Moonwalk. Die jongens konden het heel goed. Uiteindelijk hebben we dus een gedeelte van de clip uit Thriller gedanst. We zijn zeer benieuwd wat we volgende weer gaan doen. We zijn al in de klas aan het oefenen met de Moonwalk.